CroTuners Forum // Cro Tuning / Cro Styling
 Str: 1 [2] 3   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Elektro pogon automobila - mišljenja  (Posjeta: 1257 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
s1ck
Punopravni član

RIspekt: +0/-0

« Odgovor #15 na: Ožujak 10, 2010, 11:14:00 »

auto na struju -> zakon
ima shok nekih filmica. uglavnom tip si je slozio pilu i s njom pere na SR-u ne mogu se sjetiti. ima i baterija koje su lagane i dugotrajne sa malim vremenom punjenja, ali ko i uvijek, kolko para toliko muzike.

gledao sam ja taj filmic i frajer je nabavio ogroman paket litijumskih baterija sto mu je olaksalo auto za 200kg koliko se sjecam

evo nasao sam ga

<a href="http://www.youtube.com/v/369h-SEBXd8" target="_blank">http://www.youtube.com/v/369h-SEBXd8</a>

2 firechicken - nisam ja rekao da je honda izmislila toplu vodu ali fcx clarity mozes kupit i vozit za razliku od drugih takvih projekata u tome je razlika. btw znam ja da je jos u 80ima frajer sam doma napravio auto na vodu i pokusavale su naftne kompanije otkupit taj patent ali ovaj nije htjeo prodat nego je zajedno sa nekom tvornicom automobila pokusao tu tehnologiju usavrsit ali je naposljetku tip ipak nestao sa lica zemlje i dan danas se ne zna ni di ni kako ni kada Cheesy Cheesy
« Zadnja izmjena: Ožujak 10, 2010, 11:17:30 od s1ck » Evidentirano

elektro instalacije i klimatizacija - upiti na pm
Shok
Potpredsjednik kluba

« Odgovor #16 na: Ožujak 10, 2010, 01:45:33 »

ja sam se razmisljao o jednom DIY elektricnom autu... ali za sad su mi djelovi još preskupi ali jednog dana... uglavnom ono sto je kozmos rekao... auto na baterije sa cca ako se dobro sjecam 200kW motorom radi oko 8,5 s na 402m.. gume se dime a ne cujes nista... prebolesno!!!
Evidentirano

Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god ranije
Ravne ceste su za brze aute, zavoji su za brze vozace
predrag
Član kluba

RIspekt: +1/-0

Odvikao sam se od mlijeka, ali ne i od sise!

« Odgovor #17 na: Ožujak 10, 2010, 01:54:47 »

pazi kako će biti riješen zvuk na DOK-ING XD:

"Zanimljivoj je spomenuti da će se po narudžbi moći ugraditi sustav vanjskih zvučnika (skrivenih ispod vozila) i oni će - prema vozačevu izboru - emitirati šum benzinskog automobila, traktora, Formule 1 ili koji će on poželjeti instalirati – na isti način kao što s interneta 'skidamo zvukove za naše mobitele'."

Cheesy
Evidentirano

Firechicken
Član kluba

RIspekt: +1/-2

Boca Cole ima veći obujam od vaših auta.. =P

« Odgovor #18 na: Ožujak 10, 2010, 01:57:43 »

ja sam se razmisljao o jednom DIY elektricnom autu... ali za sad su mi djelovi još preskupi ali jednog dana... uglavnom ono sto je kozmos rekao... auto na baterije sa cca ako se dobro sjecam 200kW motorom radi oko 8,5 s na 402m.. gume se dime a ne cujes nista... prebolesno!!!

slaže se to i kod nas.. i to u kocku.. Cheesy Cheesy

pa kroz neko vrijeme u serijsku proizvodnju.. Smiley

http://www.vst-conversions.com/page26.html

Evidentirano

_____________Track Inspired | Street Ready______________

Prednji pogon je izmišljen da bi i ljudi koji neznaju, mogli vozit.. =D
Firechicken
Član kluba

« Odgovor #19 na: Ožujak 10, 2010, 01:58:36 »

pazi kako će biti riješen zvuk na DOK-ING XD:

"Zanimljivoj je spomenuti da će se po narudžbi moći ugraditi sustav vanjskih zvučnika (skrivenih ispod vozila) i oni će - prema vozačevu izboru - emitirati šum benzinskog automobila, traktora, Formule 1 ili koji će on poželjeti instalirati – na isti način kao što s interneta 'skidamo zvukove za naše mobitele'."

Cheesy

pa tako je Brabus tunirao Teslu.. zvuk Mečke V8.. Smiley
Evidentirano

predrag
Član kluba

RIspekt: +1/-0

Odvikao sam se od mlijeka, ali ne i od sise!

« Odgovor #20 na: Ožujak 10, 2010, 02:04:22 »

slaže se to i kod nas.. i to u kocku.. Cheesy Cheesy

pa kroz neko vrijeme u serijsku proizvodnju.. Smiley

http://www.vst-conversions.com/page26.html

Shocked   preedobro!  nisam ovo još vidio, jbt pazi snagu i mooooment!!
Evidentirano

Firechicken
Član kluba

« Odgovor #21 na: Ožujak 10, 2010, 02:12:14 »

tu su i slike..  Smiley

http://www.vst-conversions.com/galerija_bmw.html
Evidentirano

Kozmos
Član kluba

RIspekt: +3/-0

AFR :)

« Odgovor #22 na: Ožujak 10, 2010, 02:16:38 »

gledao sam ja taj filmic i frajer je nabavio ogroman paket litijumskih baterija sto mu je olaksalo auto za 200kg koliko se sjecam

evo nasao sam ga

<a href="http://www.youtube.com/v/369h-SEBXd8" target="_blank">http://www.youtube.com/v/369h-SEBXd8</a>

2 firechicken - nisam ja rekao da je honda izmislila toplu vodu ali fcx clarity mozes kupit i vozit za razliku od drugih takvih projekata u tome je razlika. btw znam ja da je jos u 80ima frajer sam doma napravio auto na vodu i pokusavale su naftne kompanije otkupit taj patent ali ovaj nije htjeo prodat nego je zajedno sa nekom tvornicom automobila pokusao tu tehnologiju usavrsit ali je naposljetku tip ipak nestao sa lica zemlje i dan danas se ne zna ni di ni kako ni kada Cheesy Cheesy

jup, mislim da je to taj... uglavnom, po onome sto se da vidjeti na discovery-u, auti na struju su postali trend. sve vise ih ima a mislim da nece dugo dok cijene ne pocnu padati...
Evidentirano

stressman
Punopravni član

schnellfotograf

« Odgovor #23 na: Ožujak 10, 2010, 04:15:00 »

Cijene će početi padati kada cijene naprednih baterija padnu. Čak i sada se mogu od kineza naručiti po vrlo interesantnim cijenama Wink
Evidentirano

Some people are wise... others... Otherwise.
Type X
SPL HR Record Holder
Član kluba

RIspekt: +0/-1

« Odgovor #24 na: Ožujak 10, 2010, 06:02:35 »

da bi auto bio lagan i uporabljiv, treba imati lagane a opet mocne baterije... Li-ion su to sta se trazi, ali zbog jako skupe izvedbe nece biti jos neko vrijeme u upotrebi u sirokoj potrosnji.

ima još puno nacina izrade i vrsti baterija ali sve je to kikiriki jos dosta vremena...
a sada si jos uzmite koliki mora biti punjac za takvo nesto, pa koliko je potrebno struje da se to napuni pa onda izracunati isplativost...

dok se sve to ne poslozi tesko da ce biti u sirokoj potrosnji...
Evidentirano
Firechicken
Član kluba

« Odgovor #25 na: Ožujak 10, 2010, 06:08:03 »

jel moraš svaki put Grinch bit i rušit djeci snove?? Grin Grin

i btw. ne serkaj.. vidiš da je honda to prva i najbolje napravila.. tu je budućnost.. Cool
Evidentirano

Type X
SPL HR Record Holder
Član kluba

RIspekt: +0/-1

« Odgovor #26 na: Ožujak 10, 2010, 06:16:43 »

hahahahaah...

nebrini se...

izmislit ce i za ovaj motor TURBO-RUPU lol
Evidentirano
BISer
Punopravni član

« Odgovor #27 na: Ožujak 10, 2010, 08:56:11 »

elektro auti- odlična ideja ali sumnjam da će uskoro zaživiti u velikom opsegu, što zbog cijene elektro auta koje su da kažem bolesne, što zbog naftnog lobija kojem elektro auti baš i nisu u interesu, a taj isti lobi vlada svijetom... tako da...
Evidentirano

tražim masu sitnica za polo 2f
Q-bit
Punopravni član

« Odgovor #28 na: Ožujak 12, 2010, 12:20:19 »

kapacitet baterija je daleko razvijen samo opet ne toliko da moze pogonit auto par stotina kilometara mislim moze ali auto onda ima performanse kao krepani konj. jer ima 14 tona Cheesy Cheesy

ako baterija mora imat 14 tona da bi imala kapacitet to je sve samo ne razvijena baterija, tocnije akumulator...
pod razvijen akumulator mislim da spada  mala tezina , brzo punjenje i naravno kapacitet  Smiley
Evidentirano
s1ck
Punopravni član

« Odgovor #29 na: Ožujak 12, 2010, 12:35:25 »

kad budes zavrsio srednju skolu cemo pricat o struji,ok?

sta mislis koliko bi ti auto radio sa jednim akumulatorom bez da ga punis? dakle treba ti vise baterija zbog kapaciteta a posto su akumulatori relativno teski i dodas ih par komada i eto tezine. nisam doslovno mislio 14 tona ali evo gile i db junky imaju jedan akumulator koji ima hebeni kapacitet i snagu i ima 1 - 40kg. dakle stavis ih 5 komada to ti je 200kg pa onda punjac za to mora opet biti strasno jak a to i kosta itd itd
Evidentirano

elektro instalacije i klimatizacija - upiti na pm
 Str: 1 [2] 3   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Crotuners.com postoji od 01.03.2005.