CroTuners Forum // Cro Tuning / Cro Styling
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Xenon FAQ  (Posjeta: 1855 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Kozmos
Član kluba

RIspekt: +3/-0

AFR :)

« na: Travanj 11, 2008, 11:33:07 »

evo posto se rasplamsala tema o kupnji xenona pa sam se druzio sa prijateljem guglicem...
par korisnih linkova...

http://www.mvlc.info/xenon_faq.html
http://www.nsautoforum.com/index.php?topic=1913.0;prev_next=next
http://www.coolbulbs.com/faq.asp
http://www.xenonrider.com/flyersale/faq.shtml
http://www.hid-conversion-kits.com/faq/
https://www.autobulbsdirect.co.uk/home.php?cat=279

evo pa ce se sada vidjet tko je imao pravo u temi o kupnji xenona Tongue

edit:
@ pharaon: ajd molim te daj mi tocku zakona koje potvrđuju ove teze sa hraweba. to me bas zanima. jer te trla baba lan na hrawebu su vecinom prepucavanja i filozofiranja.

http://www.cvh.hr/hrv/page.asp?cID=obavijesti&sID=documents&ID=131

oce to valjat? ili ti treba jos nesto... Smiley
« Zadnja izmjena: Travanj 15, 2008, 09:25:19 od Kozmos » Evidentirano

Branks
Punopravni član

RIspekt: +0/-0

« Odgovor #1 na: Ožujak 24, 2010, 07:27:56 »

...da podjelim iskustvo... chat
...bio u CVH kod glavnog lika za atestiranje/homologaciju...
...fino ga pitao za xenone, koje kaj di što!?
...ovako po pravilniku nekom njihovom RH dozvoljava 4300k & 6000k...
...ugradnja ako se napravi prema njihovom predlošku (ima negdje na njihovoj stranici www.cvh.hr) nemaš problema sa prolaskom ili tehničkog ili prilikom atestiranja...
...i slika na onom njihovo uređaj mora biti pravilna, ako nije pravilna nema prolaza...
...da bi rješio zadnji problem kupuje se xenon žarulja sa pločicom u sebi rekao mi je oznaku ali sam zaboravio... blush2
Evidentirano
dario68
Član kluba

Fiume , Croatia

« Odgovor #2 na: Ožujak 24, 2010, 07:46:49 »

nekužim zašto bi uopće trebalo bit problema oko tih xenona  Huh

evo npr ja i brat smo kupili xeone u metrou ja sam uzeo 8k a on 6k mene niko nije ništa pitao uvezi tih xenona a njega kad su išli preko grane su ga naši tlačili da pokaže papire on je samo pokazao one di je garancija i uputstva za ugradnju
jer čim je udarena garancija znači da je morao dobit neki certifikat za tržište tako da, ako neko kupi xenon od 12k i ima garanciju sigurno ima i certifikat osim ako nije na crnjaka kupljeno  Wink
Evidentirano

Now, me and the mad scientist got to rip apart the block... and replace the piston rings you fried
Branks
Punopravni član

« Odgovor #3 na: Ožujak 24, 2010, 07:57:32 »

...mislim da sam u prvom postu objasnio sve...
...a to što živiš u RH to je drugi par čarapa...
...em što policija nezna pola stvari, nem kad i zna nešto neda im se s tim zahebavat s tim...
...znači ako želiš da sve bude po PS-u tj po pravilima RH onda radiš ondako kako sam napisao...
...a ako radiš di je bitno samo da radi i boli te kifla za zakone onda zanemari moj gornji post... Wink
Evidentirano
Branks
Punopravni član

« Odgovor #4 na: Ožujak 24, 2010, 08:01:28 »

+ što se ta pravila mjenjaju... regao je da se ove godine radi dopuna pravilnika... Undecided

...tako su npr slovenci napravili dopunu njihovog zakona da ako hoćeš xenon-e u auto; može ali kupi cijeli set org...
...od balasta, žarulje, ožićenja do regulatora visine...
...ako nemaš sve org od npr audia ili opela onda u SLO ne prolaziš tehnički...

...eto da znate da vam mogu kenjat u slo kad dođete...
...kaznit vas nemogu (tako sam ćuo) ali zahebavat da... Huh
« Zadnja izmjena: Ožujak 24, 2010, 08:03:15 od Branks » Evidentirano
dario68
Član kluba

Fiume , Croatia

« Odgovor #5 na: Ožujak 24, 2010, 08:10:07 »

znači da bi trebao ić na homologaciju xenona kad kupim u dućanu, znači da u dućanu prodaju robu bez certifikata.  Huh
evo onda mi nešto nije jasno ako ja sebi stavim školjku u auto trebao bi to ić homologirat iako ništa ne mjenja u vozilu sve ostaje isto, tako i za xenon on ništa ne mijenja svjetlo niti sam nešto napravio van zakona

nek mi neko pojasni jer nerazumijem čemu radit homologaciju kad ona već postoji jer se bez nje nemože prodavat u RH
Evidentirano

Now, me and the mad scientist got to rip apart the block... and replace the piston rings you fried
Chuby
Član kluba

1+1

« Odgovor #6 na: Ožujak 24, 2010, 08:13:29 »

postoji homologacija, ona garantira da je proizvod zadovoljio odredjene standarde i propise, ali ti ides raditi atest, nije ista stvar...

ugrubo, atest se radi ako na autu radis ili stavljas nesto sto iz tvornice nije dolazilo na njemu ni u jednoj izvedbi, paketu opreme i slicno
Evidentirano

Ne potpisujem ja nista
Pave
Punopravni član

Go Hard...

« Odgovor #7 na: Ožujak 24, 2010, 08:19:51 »

ajme kvragu i xenoni...imao pa skinuo, pa stavio, pa skinuo, pa mi opet dopozdilo, pa ih skinuo...
sad vec neko vrijeme imam Osram Nightbreaker i majka su...imao sve žarulje koje se kod nas prodaju jer sam radio u AK Lenac autosalonu i namjenjao se svega i svačega...

ok, sad ču opet stavit xenon...imam Boschov komplet H4 Bixenon 6000k

Ukratko...Xenon i ja vodim ljubav i rat...
Evidentirano
dario68
Član kluba

Fiume , Croatia

« Odgovor #8 na: Ožujak 24, 2010, 08:22:34 »

aha  Shocked

nemogu vjerovat kako retardno, ja bi razumio da je nešto važno kao npr ugradnja drugog motora (dizlo-bezn ) ili ugradnja turba na atmo motor.

ali živjela hr manje će me qarat ako na tehničkom bude puhao turbo na 1,5 nego ako imam xenone  Cheesy
Evidentirano

Branks
Punopravni član

« Odgovor #9 na: Ožujak 24, 2010, 11:01:44 »

postoji homologacija, ona garantira da je proizvod zadovoljio odredjene standarde i propise, ali ti ides raditi atest, nije ista stvar...

ugrubo, atest se radi ako na autu radis ili stavljas nesto sto iz tvornice nije dolazilo na njemu ni u jednoj izvedbi, paketu opreme i slicno
...eto čovjek ti je sve rekao...
...to je tako ako ideš po pravilima i zakonima...
Evidentirano
golfijaner
Predsjednik kluba

VW mk1 GTI

« Odgovor #10 na: Ožujak 24, 2010, 11:19:00 »

...tako su npr slovenci napravili dopunu njihovog zakona da ako hoćeš xenon-e u auto; može ali kupi cijeli set org...
...od balasta, žarulje, ožićenja do regulatora visine...
...ako nemaš sve org od npr audia ili opela onda u SLO ne prolaziš tehnički...

tako je i u ostatku europske unije. u ceskoj su prestrogi prema takvi stvarima. za ove xenone koji se kod nas stavljaju se odmah skidaju tablice. originalni xenon farovi nisu dovoljni nego moras staviti i perace farova i automatsku regulaciju visine.

da ne bi bilo krivo shvaceno, atestira se sve sto na doticnom primjerku nije ugradjeno u tvornici. recimo da ja na svoju fabiu stavljam tdi motor morao bi atestirati neovisno sto je u istu takvu fabiu ugradjivan, isto tako s farovima, ovjesom itd...

ali živjela hr manje će me qarat ako na tehničkom bude puhao turbo na 1,5 nego ako imam xenone  Cheesy
nije tu hrvatska nista kriva nego mi jer nikad nismo naucili zivjeti prema nekim pravilima.

kod nas nije uredjeno do kraja ali ce biti s vremenom. sad smo ajmo reci u prijelaznom razdoblju. u eu zemljama se ugradnja neserijskih dijelova rjesava placanjem pristojbe i dokazivanjem homologacije doticnog dijela sto se placa ovisno o kategorizaciji dijela od 10 na vise eura. to znaci da ako stavljas gewinde na svoj auto i ako te gewinde imaju certifikat koje nadlezna organizacija priznaje ti placas samo nekih 20-30 eura za potpunu legalizaciju istih na svom autu.
Evidentirano

Branks
Punopravni član

« Odgovor #11 na: Ožujak 25, 2010, 11:19:55 »

...u swiss konkretno u baselu vozio se frendom u gnoj4 gti; uzeli mu tablice zbog hebene gljive... Shocked Huh
...išli pehaka preko 2km po org kučište. vratili se ugradil,i frend platio neku sitniju lovu i dobio tablice nazad...
...sve će to doći kod nas, naravno da imamo još npr 3-4 god do toga;a možda i prije jer su im to savršeni naćini da se ubere lova od poreznih korisnika(to smo svi mi)...
« Zadnja izmjena: Ožujak 25, 2010, 11:23:12 od Branks » Evidentirano
Pave
Punopravni član

Go Hard...

« Odgovor #12 na: Ožujak 26, 2010, 05:06:23 »

eto ga na...danas ču opet da stavim ksenone...ako uopce žarulje još valjaju, bo  Undecided
Evidentirano
Pave
Punopravni član

Go Hard...

« Odgovor #13 na: Ožujak 28, 2010, 11:22:27 »

od 4 žarulje samo jedna radi...nice  Sad

back to normal...biatch
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na: